Volvo ще има електромотор във всеки модел. От 2019

  • Галерия с шест изображения от бъдещето на Volvo Галерия с шест изображения от бъдещето на Volvo
  • Изцяло електрическа кола Изцяло електрическа кола
  • Плъгин хибрид Плъгин хибрид
  • Хибрид с 48-волтова система Хибрид с 48-волтова система

07 Jul 2017

Ето ви новина, Volvo маниаци. Считано от 2019 всеки модел на Volvo ще има някакъв тип електрическо задвижване. Не се връзвайте на вестникарските заглавия, според които цялата гама на шведите ще мине на ток, подобно на Tesla. Не, Volvo въвежда електрификацията постепенно. Простичко казано след две години в изложбените комплекси на марката няма да има коли, които да се задвижват  самостоятелно от дизели и бензини. Всяко Volvo ще дава избор между изцяло електрическа версия или един от два типа хибрид: плъгин и без кабел.

Между 2019 и 2021 ще се появят пет изцяло електрически модела – три от Volvo и два с марката Polestar. Двете коли на Polestar са тези, които ще се изправят срещу Tesla Model S и X, да не говорим за очакваните скоро Audi e-tron и Jaguar I-Pace.

Volvo не тръгва по този път от днес. Вероятно си спомняте, че само преди три години шведите приеха доста екстравагантен план, с който да атакуват Audi, BMW и Mercedes. Те никога повече няма да имат двигател с повече от четири цилиндъра, никога повече няма да имат атмосферна машина, нито петцилиндровите легендарни модели.

Моделната гама ще бъде обновена постепенно. Страхотният XC90, който в момента е доста актуален и модерен, през 2020 ще бъде прадядо на цялата гама. Тогава ще са се появили новите V60 и S60, а също хечът V40 и малкият кросоувър XC40. XC60 току-що бе представен на света и вече е най-сигурното Volvo, правено някога. Не забравяйте, че освен пълна електрификация, Volvo има още една много амбициозна програма – след 2020 г. да няма загинали или сериозно ранени хора в коли Volvo.

Много практичен и интересен!