Porsche връща 911 GT2 RS на конвейера, след като последните 4 коли потънаха в океана

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

21 Mar 2019

Представете си, че сте заплатили капаро за своето мощно 700 к.с. Porsche 911 GT2 RS, което струва над 500 хил. лева. Чакате си го с нетърпение, вече 4-ти месец, и няколко дни преди планираната дата на пристигане, получавате обаждане от дилърството на Porsche. „Извиняваме се, но колата ви се намира на 4 км… под повърхността на Атлантическия океан…“

Със сигурност ще изпитате известен дискомфорт, който само ще бъде подсилен от факта, че моделът, вече не се произвежда. Хъ-хъъм. Точно това се е случило на 4-ма бъдещи собственици на мега 911-ката, когато 214-метровият товарен Grande America, потъна в Атлантическия океан на 12 март. Инцидентът се случи на около 140 мили от Франция, като корабът е пътувал за Бразилия. За щастие екипажът на плавателния съд успява да се спаси невредим.

Което обаче не можем да кажем за 4-те последни екземпляра на 911 GT2 RS, както и за още 33 нови автомобила, поръчани от Porsche Бразилия. Които вече лежат на дълбочина от над 4 километра.Освен Porsche-тата, Grand America е превозвал около 2000 нови автомобила, както и 70 тона сярна киселина и 10 тона солна киселина. За щастие на бъдещите собственици без късмет обаче, Porsche – нека го кажем така - проявяват разбиране и „влизат в положението“ на клиентите си.

„Сред превозваните на борда автомобили са били и 4 бр. 911 GT2 RS. Със специално решение и в знак на това, че Porsche цени своите бразилски клиенти, марката взе решение да произведе отново тези автомобили“. Доста мило. Porsche също уточняват, че колите ще са готови още през юни. Супер.

Текст и илюстрация: Иван Монев

Първородната Godzilla!