Японци твърдят, че са създали най-бързата кола на света – 0-96 км/ч за 1,69 секунди!

  • 13 снимки с изродския електромобил 13 снимки с изродския електромобил

12 Nov 2019

Чували ли сте за Aspark Owl? Това е екзотична хиперкола от Япония, която беше в етап на разработка много дълги години. По всичко личи, че процесът е завършен и вече можем да се насладим на обещаните данни. Разполагаме с официални цифри и снимки за първи път след изложението във Франкфурт през 2017 година, когато се заговори за проекта.

А те могат да ви отнесат главата. Компанията обещава ускорение от място до 96 километра в час (0-60 мили в час) в рамките на забележителните 1,69 секунди. Това според хората зад проекта превръща Owl в най-бързо ускоряващата кола на планетата в момента. Сериозно изказване.

Всичко това е възможно благодарение на четири електромотора, които генерират максимална мощност от 1985 к.с. и невероятните 2000 Нм въртящ момент. Максималната скорост на хиперкара трябва да бъде 400 км/ч. А от 0 до 300 км/ч ще можете да вдигнете за само 10,6 секунди.

Aspark планира да сглоби само 50 бройки от творението си като всяка една от тях ще има цена от 2,9 милиона евро. Доставките би трябвало да започнат през втората четвърт на следващата година.

Първородната Godzilla!