Това е Nissan Juke R700. Базиран е на GT-R, мощен е 700 коня и се продава за… 649 хил. евро

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

06 Apr 2020

„Ч..ч..ч.ччакай малко – шестстотин четиридесет и девет хиляди евро за Nissan Juke. Тези нещо май са се объркали.“ Това ни беше първата реакция, при вида на обявата за този Nissan Juke R700. И втората, въпреки, че сме наясно, че автомобилът не е обикновен Juke, а с вътрешности на GT-R R35. 649 хил. евро обаче…

За подобна сума може да си купите Porsche Carrera GT на няколко хиляди километра, едно от само 1270 броя (вече и по-малко). Двуместен супер автомобил с атмосферен V10, 612 к.с., ръчни скорости и… извиняваме се, обратно към Juke-a.

Очевидно, че този Juke е по-специален, заради механиката от GT-R. И моце би си спомняте, че в края на 2011, самите Nissan показаха такава концепция, която бе разработена от британската фирма Ray Mallock Ltd, по-известна със съкращението RML. Концепция, която бе изработена и в 4 екземпляра за клиенти, два броя за Европа и два за Близкия Изток.

Колата от снимките обаче е дело на друга фирма, Severn Valley Motorsport. По информация на Motor Trend, въпросните са използвали автентично Juke-R купе, закупено от RML, като сами са на завинтили частите от GT-R R35 за него.

Резултатът виждате в галерията. Двигателят, 3,8-литровия VR38DETT, също е пипнат и може да изкара до 700 к.с. Което прави този Nissan Juke R700 най-мощният от 5-ицата.

Заслужава ли си обаче според вас сумата от 1,3 милиона лева? Сума, за която може да вземете - повтаряме се, защото я харесваме адски много - Carrera GT?

Първородната Godzilla!