Тази Pagani Huayra е малко карана, затова и цената е 4,2 милиона евро

  • Галерия с 25 снимки. Галерия с 25 снимки.

22 May 2020

Някога да сте отваряли mobile.de за да търсите Pagani-та? И ние не бяхме, но когато попаднахме на тази в секцията ‘SALE’ – в случая не значи разпродажба – на маниаците от Mechatronik, си зададохме типичния въпрос „Колко ли и търсят?“.

И понеже тунерите/дилърите на екзотики от Плайделсхайм (близо до Щутгарт) не обичат много много да пишат цени, скочихме в интернет меката за търсене на автомобили и за мечтаене, споменатия отгоре сайт. Където намерихме едва 6 автомобила за продан с марката Pagani, една от които именно екземпляра публикуван в Mechatronik.de.

Колата е Huayra произведена през 2015-та, с провокиращ червен цвят, интериор с кафява кожа (прилича по-скоро на бебешко ако; извиняваме се) и скромен пробег от 2350 км. Километраж, натрупан от „карането ѝ по специални поводи“, пише в описанието.

Припомняме, че Pagani Huayra наследи бомбастичната Zonda и се задвижва от 6-литров битурбо V12 на Mercedes-AMG, генериращ 730 к.с. Като имате предвид, че това изпълнение от обявата е най-слабото за модела – топ версията се казва Huayra BC и разполага с 800 коня, а бомбастичната Imola дори с 830. Не, че тази ще ви е бавна.

Въпросът е бихте ли дали исканите 2 149 000 евро ако ги имахте или по-скоро, като ще профуквате такива суми за кола, бихте взели нещо чисто ново?

Първородната Godzilla!