Удариха Bugatti Chiron Pur Sport по време на тест драйв (Видео)

  • Галерия от 2 снимки от катастрофата на Bugatti Chiron Pur Sport Галерия от 2 снимки от катастрофата на Bugatti Chiron Pur Sport

10 Apr 2021

Да караш кола с 1500 к.с. си е рискова работа. А когато колата е тестова, шансът за инцидент се увеличава многократно. Никой не спазва обещанието, че ще я пази като своя. И както вече сте прочели от заглавието, инцидентът вече е налице. И в него са замесени Toyota Corolla и Bugatti Chiron от лимитираната серия Pur Sport.

В краткото видео, с което разполагаме се вижда, че Corolla-та е в тревната площ до пътя, а до нея е спряно удареното отпред Bugatti. По непотвърдена информация този Chiron Pur Sport е бил предоставен за тест драйв. Който очевидно не завършва с хепи енд, защото човекът зад волана ускорява така, че не успява да спре навреме и се удря в задната част на въпросната Toyota Corolla.

Всичко това се случва в американския щат Мисури, като автомобилът е собственост на представителството на Bugatti в САЩ. Щетите по пострадалия Chiron са козметични, но със сигурност не и евтини за отстраняване. Говорим за карбонови компоненти на стойност около 200 000 долара.

Производството на Bugatti Chiron Pur Sport започна през втората половина на 2020 г. Във фабриката на марката в Молсхайм трябва да бъдат сглобени общо 60 екземпляра. Цената на един брой е 3 милиона евро без ДДС и такси. Задвижването е поверено на познатия 8,0-литров W16 двигател с 1500 к.с. и 1600 Нм. От 0-100 км/ч хиперколата ускорява за 2,3 секунди и е с електронно ограничена максимална скорост от 350 км/ч, която може да бъде опционално отключена.

Първородната Godzilla!