Обява: 2004 Porsche Cayenne 1.9 TDI, 150 коня, ръчка, 7225 евро

  • Галерия със 9 снимки. Галерия със 9 снимки.

08 Jun 2023

Не сме се объркали, нито вие. И не е първи април, а е някой си юни, когато пиша тези редове. Просто нямаше как да пропусна меко казано любопитния линк, който нашият основен YouTube монтажист-магьосник Росен ми изпрати преди две вечери. За съжаление обявата вече е изтрита, но с малко ровене и стопиране на ТikTok публикацията, успях да намеря информация за този „уникат“.

Колата е започнала живота си през 2004 г., като съвсем нормално и бензиново Porsche Cayenne S. По някое време обаче попада в Украйна, явно на човек с въображение, който решава, че е крайно време да се отърве от прекалено жадния за бензин (и масло) 4,5-литров атмосферен V8 с 340 коня. Лекът? Добрият стар 1,9 TDI на Volkswagen. Алилуя! В описанието на обявата не пише от каква кола е свален, но се споменава, че мощността му е 150 к.с. Човекът също споделя, че основна цел при трансплантацията е била запазването на двойното задвижване – блокажи, понижаващи предавки, всичко работело. Шестстепенната ръчна скоростна кутия е от Touareg 2,5. 

Ето какво гласи част от текстът на вече свалената обява: „Не се отървавам от колата, вложил съм много време и пари. Ексклузивен проект, единственото Porsche Cayenne 1.9 TDI в Украйна. Двигателят е монтиран надеждно, нищо не е спестено. Мощността му е достатъчна за нормално каране. След смяната на мотора колата е минала над 3000 км. Разход в града 10-10,5 литра, 9 извънградско, за разлика от преди – 20-25 литра бензин и вероятно толкова масло. Окачването е заводското, просто, с пружини. Накладките и акумулаторът са нови, още в гаранция. Стоповете и фаровете са с бягащи светлини, сензорите за светлина и дъжд работят. Вътре има 10-инчов дисплей с Android…“. 

В момента на продажбата (или свалянето на обявата; няма как да знаем), уникалният Cayenne e бил на 222 хил. км и с цена 7225 евро. А общото му състояние въобще не изглежда лошо и това личи от видеото в YouTube. Какво мислите за този проект? Бихте ли дали около 14 хил. лв. за колата?

Лукс от Китай!