Спешно затварят част от детелината на бул. България и Околовръстното

  • 2 снимки 2 снимки

31 May 2024

Най-малко 45 дни ще бъде затворен за движение надлеза на бул. "България" от Софийския околовръстен път към квартал "Бояна", при който бяха установени сериозни проблеми с безопасността. От утре ще бъде затворена и отсечката под конструкцията в посока Пловдив Съоръжението беше проверено лично от кмета на София Васил Терзиев. Направеният технически анализ е показал, че в това състояние е опасно коли да минават под конструкцията. Според експертите, проблемът идва от стара технология при строителство и това е довело до дефект.
Освен промени в движението, от утре ще бъдат въведени и промени в градския транспорт по линия 304 в посока Националния исторически музей и линия 63 в посока "Бояна".

От 00.00 часа на 31.05.2024 г. до 30.06.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- по пътната връзка от бул. „България“ на пътния възел със СОП, посока Пловдив;
- пътната връзка от СОП към бул. „България“, посока ул. „Даскал Стоян Попандреев“.

От 31.05.2024 г. до 30.06.2024 г. /включително/ се променя маршрута на автобусна линия № 304 както следва:

- в посока Националния исторически музей (НИМ): от ж.к. „Дружба 2“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „България“/Софийски околовръстен път (пътен възел Бояна), направо по ул. „Даскал Стоян Попандреев“, надясно по ул. „Александър С. Пушкин“, надясно по бул. „Никола Петков“, продължава по Софийски околовръстен път до спирка с код 1464 „НИМ“, която става крайна/начална за линията;
- в посока ж.к. „Дружба 2“ маршрутът не се променя, уточниха от Столичната община.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута както следва:

- „Гробищен парк Бояна - по желание“;
- „Резиденция Бояна - по желание“;
- „ул. Маломир“;
- „бул. Ал. Пушкин“.

Закрива се спирка „НИМ“ в южното локално платно на СОП – крайна за автобусна линия № 304. Променя се маршрутът на автобусна линия № 63 в посока кв. “Бояна”, като автобусите правят маневра по трите пътни връзки на пътен възел Софийски околовръстен път - бул."България".

 

Материал: БНТ

Най-добрият в класа си?