Доживяхме да видим и Tesla Model S… с 2.0 TDI от VW Passat. Искат ѝ 30 хил. лв.

  • Галерия с 4 скрийншота. Галерия с 4 скрийншота.

01 Apr 2020

Цената е 13 900 паунда, като колата се продава от автокъща във Великобритания. Това прави почти 31 хил. лв., нищо пари за 4-годишна Tesla Model S P100D, само дето тази е с… TDI мотор. Повтаряме: TDI! Време беше да видим подобно нещо. Според малкото информация в британския сайт, колата е произведена 2016-та година, като в някакъв момент е била наводнена (разбираме - тотализирана) и откупена от ентусиаст, подвизаващ се под името ‘Tesla Salvages’.

„Майсторът“ явно не е разполагал със знанията и ресурсите на ‘Rich Rebuilds’, затова вместо да възстанови колата в оригинален вид (с нова батерия и два електромотора), решил да заложи на добрия стар дизел. В сайта не пише подробности за модификационния процес, но пише че моторът е 2-литров TDI със 140 к.с. и произход VW Passat B6, а скоростната кутия е DSG. Сериозен „даунгрейд“ от 762-те коня, на които е способна оригиналната P100d.

Никъде не пише и защо колата е с български транзитни номера, нито как е регистрирана след тотализацията. Но, без значение, вече можем да кажем, че сме видели всичко. Въпросът е бихте ли дали 30 хил. лв. за наводнявана Tesla на… нафта?

Хванахте ли се? Честит 1-ви април! Вижте цялата история тук!

Много практичен и интересен!