Нова Honda Accord с 3-литров турбо V6? Възможно е

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

30 May 2020

„Най-бързият, добре управляващият се и балансиран седан в 35-годишната история на марката,“ казват от Honda. Ъъъ, тоест от Acura, която реално е Honda, но за САЩ, и с по-малко история от… Honda.

Объркахте ли се? Без значене, може да погледнете на новата Acura TLX, като на Honda Accord Type S, само дето не сме сигурни, че японците биха пуснали модела за Европа с новия 3-литров турбо V6. Което е жалко, защото много го искаме.

Все още няма данни за двигателя, но от Acura/Honda, казват че този напречно разположен мотор е изключително компактен и е разработен от „най-добрите специалисти на компанията, участвали в проектирането и на хибридната туин турбо система на NSX”. Той ще се появи в гамата през пролетта на 2021-ва.

Като изключим въпросната NSX, новият TLX/Accord е и Acura-та/Honda-та (извиняваме се) с най-кораво шаси, което е предпоставка и за добро управление, „най-доброто“, както цитираме японците в началото горе. Конструкцията е със забележителните 50% по-устойчива на усукване.

Други мотори? Да, колата дебютира с 2-литров 4-цилиндров VTEC агрегат с 272 к.с. и 380 Нм, свързан към 10-степенна автоматична скоростна кутия. Предаването е предно за базовия TLX, като може да се доплати и за стандартното за Type S 4-то поколение на системата за двойно задвижване SH-AWD, с векторно разпределение на тягата.

Моделът ще може да се вземе в базово изпълнение или т.н. A-Spec, по-спортно изглеждащо, с „графитени“ 19-инчови джанти, по-агресивни брони и затъмнени стопове. Type S пък е с друга решетка, готини 20-ки джанти и четири отделни изпускателни тръби. Зад които не знаем дали не стоят две истински, но пак – поне са… истински.

Вътре? Всичко изглежда качествено, поне на снимките, с приятен дизайн. Километражът и оборотомерът са аналогови, като между тях е поместен 7-инчов цветен дисплей. Опционално се предлага 10,5-инчов цветен хедъп дисплей, а този над централната конзола е с диагонал 10,2-инча. Същият се командва от т.н. ‘True Touchpad Interface’. Срещу доплащане получавате и Acura ELS STUDIO 3D стерео система с говорители в тавана.

Въпросът е харесва ли ви дизайнът на новата Accura и искате ли да я видите и у нас? Например, като Accord Type S с 3-литров турбо V6?

Първородната Godzilla!