Световна премиера за петото поколение Kia Sportage

  • Галерия от 7 снимки на Kia Sportage 2022 Галерия от 7 снимки на Kia Sportage 2022

08 Jun 2021

Kia показа най-новото поколение на SUV модела си Sportage. Петата генерация дебютира в световен мащаб с изцяло променена визия, базираща се на новия дизайнерския език на корейската компания, наречен „Opposites United“, чрез който бе създадена Kia EV6.

Kia Sportage 2022 получава новите емблеми на марката, като моделът е с отличителна муцуна и изразени предни светлини, наподобяващи тези на K5. Радиаторната решетка, фирмено наричана Tiger Nose, вече е модифицирана и с ново име - Digital Tiger Face. Масивната черна мрежеста решетка е обградена от дневни светлини с формата на бумеранг, встрани от които са разположени и фаровете.

За съжаление трябва да продължим темата за дизайна на новата Kia Sportage, тъй като корейците са доста пестеливи при дебюта на петото коление. Официалната информация за модела включва само страница текст, отнасяща се единствено за дизайна и точно седем снимки. Нито дума за задвижване, двигатели, технологии, производство, цени и доставки.

Ако не ви се чете излишно за неща, които просто може да видите с очи ще ви разберем напълно. Затова ще бъдем максимално кратки в следващите няколко реда.

Профилът на Sportage 2022 е с изчистена линия и масивни открояващи се джанти. Покривът опционално може да бъде поръчан в черен цвят. Задницата също търпи значителни промени спрямо предишната генерация, като стоповете са изцяло диодни.

Бърз поглед и на салона на новата Kia. Таблото се отличава с голям хоризонтален дисплей, простиращ се до жабката. Екранът е с леко извита форма, ориентирана към водача. Интериорът е двуцветен, като от Kia ще предлагат голям избор от цветови комбинации, в зависимост от нивото на оборудване.

 

Версията Sportage X-Line (на снимката долу) е с различни брони, странични прагове, джанти и извит спойлер в края на покрива. Отвътре тази модификация ще бъде с характерни черни или зелени седалки, в комбинация с метални и дървени интериорни елементи.

Kia Sporage 2022 трябва да се появи в шоурумите по-късно тази година, като с доближаването на този момент ще бъде разкрита и спестената засега информация за двигателите и останалите важни компоненти.

Първородната Godzilla!