Продават колата на Алесандро Дел Пиеро - Mercedes-McLaren SLR. Галерия


20 Jan 2016

"Пинтурикио" поръчва този боядисан в Crystal Laurit Silver SLR автомобил, като за салона избира Silver Arrow 300 SL Red кожа. Това е може би най-запомнящият се Mercedes (и McLaren) за последните 10+ години и определено дизайнът не изглежда остарял, или поне не толкова, колкото предполага възрастта.

По-скоро суперспособен GT, Mercedes-Benz SLR McLaren се задвижва от „SLR” версия на 5,4-литровия M155 мотор, който се монтираше и в ML 55 AMG. Компресорният V8 развива 626 к.с. и 780 Нм, вързан към 5-степенен автоматик AMG Speedshift R. SLR McLaren бе и една от първите шосейни коли с керамични дискове, както и със SBC „brake-by-wire“ система (дебютирала при E-Class W211, в последствие отпаднала при фейслифта заради дефекти).

Факт е, че дори в нашата страна, където S 65 AMG се карат, като нови Golf-ове в Германия, този немско-британски Merc се среща изключително рядко. Между 2003 и 2010 са произведени едва около 1400, в това число и специалните „722“, Stirling Moss, както и откритата версия Roadster.

Всичко в този Merc е готино, особено ако гледаме по детски (както визията предполага). Спирачните дискове например са карбокомпозитни, едни от първите серийни парчета, като предните са с диаметър от 370 мм - иначе казано, големи са колкото джантите на една 190-ка. Карбоновият монок, автоматичният спойлер, страничните ауспуси, бутонът за палене на скоростния лост, покрит с капаче, и този звук, който сякаш идва от витлов Mesershmitt. Мога да продължавам със страници.

Конкретният екземпляр е от най-ранните издания. Произведен е през 2005 г. и има пълна сервизна история в Mercedes-Benz, която реално не би трябвало да е много обемиста, тъй като купето е на едва 6500 км. Абсолютно нищожен пробег и перфектно състояние, които си заслужават всяко едно евро, от обявените 230 хиляди. Или 280, зависи от развитието на аукциона.

Първородната Godzilla!