Никола Цолов вече е в академията за млади пилоти на Alpine


09 Mar 2022

Българският пилот Никола Цолов вече е част от академията за развиване на млади пилоти на отбора от Формула 1 Alpine. Новината идва по-малко от седмица, след като стана ясно, че 15-годишният ни талант започна работа с новосъздадената мениджърска агенция на Фернандо Алонсо.

 

 

"Изключително развълнуван съм, че имам възможност да бъда толкова близо до света на Формула 1 и да се уча от най-добрите", заяви Цолов. Зимната подготовка премина изключително добре и новият болид за Формула 4 е страхотен за каране. Да мога да започна сезона с подкрепата на Alpine и екипа на “А14” е сбъдната мечта за мен. Изключително съм благодарен на всички, които повярваха и вярват в мен. Ще дам всичко от себе си, за да спечелим титлата във Формула 4 тази година, както и да засвидетелствам гласуваното доверие", казва състезателят.

През сезон 2022 Цолов ще кара в испанската Формула 4 за отбора Campos, с който Алонсо започва кариерата си с открити болиди. Сезонът се състои от седем кръга с по три състезания във всеки. Първото състезание е на 29 април - 1 май на “Портимао”. Следват кръгове на “Херес”, “Рикардо Тормо”, “Спа”, “Алканис”, “Навара” и “Каталуня”.

 

Първородната Godzilla!