Black Swan е брутално тунингован Indian FTR 1200

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

13 Mar 2022

Даже „тунингован“ не е особено коректно определение, когато говорим за такъб тип проекти, но пък ‘custom’ е прекално англоезичен термин. Без значеное как ще наречете този мотоциклет, той е брутален. Кръстен е Black Swan и е дело на Workhorse Speed Shop.

„Исках да направя спортен мотор за шосейно каране, абсолютно спортен, като GP байк,“ казва Брис Хениберт от WSS. „Силно вдъхновен от машините от 90-те, изцяло карбонов. Собственикът ми даде пъна свобода и това е най-сложният ми проект досега“.

Как е направил обаче тези сложни панели от карбон? Първо е съблякал напълно серийния Indian FTR 1200 и го е обрамчил с метална конструкция върху която е изваял формите от глина. После е последвало 3D сканиране и чак тогава изработката на финалните детайли.

Резултатът е обща маса на всички панели от едва 1,8 кг. Особено интересно е решението за „клепачине“ пред серийния фар. Брус казва, че може би системата изглежда лесна, но всъщност е било сериозно предизвикателство. Основни компоненти там са две стъпкови моторчета.

Шарнирът е уникален, както и изпускателната система. Последната е дело на Akrapovič, но изработена специално за този проект. Колелата са карбонови Rotobox, а гумите - Dunlop Sportmax GP Racer.

Интересно е и оформлението на таблото, което е покрото с алкантара. Текстил срещан често при спортните автомобили и положен от Брус именно за да прави асоциация с тях.

Източник: bikeexif.com

Първородната Godzilla!