Предложиха на Мъск да изключи всички коли Tesla в Русия


20 Mar 2022

Потребители в Twitter предложиха на Илон Мъск да изключи дистанционно всички автомобили Tesla в Русия и Беларус. Дори абсурдната идея да е технически възможна, тя едва ли би допринесла с нещо за по-бързото приключване на войната в Украйна, освен това със сигурност не би се отразила добре на имиджа на Tesla.

Вместо това Мъск реши да помогне на украинските собственици на електромобили по друг начин – като направи безплатно използването на мрежата от бързи зарядни станции Supercharger в близост до границата с Украйна в западните съседки на страната – Полша, Унгария и Словакия, съобщава Independent. Така бързите зарядни в Тшебовниско (Полша), Кошице (Словакия), Мишколц и Дебрецен (Унгария) могат да се използват безплатно както от собственици на Tesla, така и от всички други с електромобили.

Макар да няма нищо общо с темата, Independent обръща внимание на любопитния факт, че профилът на Мъск в Twitter е един от едва 22-та профила, които официалният профил на президента на Русия (@KremlinRussia_E) следва в мрежата.

 

Лукс от Китай!