Bosch спира всякакви дейности и доставки за Русия


21 Mar 2022

Bosch, най-големият доставчик за автомобилната индустрия,     обяви, че спира производството и всичките си дейности в Русия, съобщава Bloomberg.

Това включва както работата на заводите на Bosch в Русия, така и доставките на части за камиони. Точно тези доставки може да се използват за военни камиони, използвани от Русия във войната в Украйна.

Automotive News Europe съобщава, че Bosch започва собствено разследване, след като украинският външен министър Дмитро Кулеба директно заяви, че са открити части Bosch в руски военни возила. 

Последното не е невероятно, като имате предвид, че компоненти, произведени от Bosch, има в практически почти всички леки и товарни автомобили в Европа, поне за цивилна употреба, а слоганът No car without Bosch не е просто рекламна хвалба, а съвсем реалистичен факт.

Официално компанията твърди, че директно не е доставяла части на производителя на руските военни камиони, но че “приема твърденията на украинския външен министър много сериозно и веднага започва щателно разследване”.

В момента Bosch има около 3500 служители в Русия, като за 2021 на местния пазар компанията е реализирала продажби за 1,2 млрд. евро, съобщава Reuters.

 

Първородната Godzilla!