По морето крадат луксозни коли на украинци

  • Снимките са илюстративни Снимките са илюстративни

29 Mar 2022

За открадната втора луксозна кола на украински бежанци у нас съобщава “Нова телевизия”. Първият случай е бил във Варна, а сега е откраднат автомобил от паркинг на хотел в Несебър.

Според официалните данни на МВР у нас се крадат над 1000 коли годишно, т.е. средно по три на ден, така че случката едва ли може да очуди някого. Неприятна подробност е, че почти всички вещи на бежанците са били в откраднатите коли.

Полицията съобщава, че луксозните коли на някои бежанци от Украйна са заинтригували нашенските апаши, защото в много случаи са без застраховки, аларми и допълнителни защити. Посегателство стават и регистрационни табели на украински автомобили.

“Въпросните превозни средства, особено по-луксозните, най-вероятно ще бъдат обект на престъпно посегателство. За тази цел освен чисто превантивните явни мерки, които сме предприели - а това е обход на местата, където има концентриране както на украински граждани, така и на моторни превозни средства, особено по-скъпите, работим с криминалния контингент. Имаме и други мероприятия, които сме планирали, и идеята ни е да ограничим до максимална степен възможността точно за този тип престъпни деяния”, казва Калоян Калоянов, директор на полицията в Бургас, цитиран от “Дневник”, без да уточнява какво се има предвид под “работим с криминалния контингент”.

 

Много практичен и интересен!