Ако имате руска техника и пагон, може да вземете до 1 млн. долара за нея


01 Apr 2022

Странен закон бе официално приет днес от правителството на Украйна. Той носи дългото име „За определяне на възнаграждения за доброволно предаване на Въоръжените сили на Украйна на бойна техника, годна за използване от държавата-агресор“. Което накратко си е чиста оферта за дезертьорство с бонуси за предали се доброволно руски военни и тяхната техника.

Украинското правителство обяви, че ще плаща по 1 млн. долара за всеки доброволно предаден самолет, било то изтребител, бомбардировач или щурмовик. Същата сума важи и за предаден боен кораб 1-ви ранг или 2-ри ранг.

Двойно по-малка е офертата към руските военни, които предадат своя боен хеликоптер – 500 000 долара. Далеч по-скромно е заплащането за предадена система за залпов огън – между 25 и 35 хил. долара в зависимост от калибъра дали е до или над 122 мм.

Ценоразписът на Върховната Рада продължава с предложение за предаден танк. За всеки брой ще бъдат платени по 100 000 долара. Същият е бонусът и за самоходна артилерия. За бронетранспортьор или друга подобна пехотна машина предалите се руски военни ще получат 50 000 долара.

Законът предвижда предалите се доброволно руски войници в случай че искат да получат нова самоличност и „сигурен престой на украинска територия“. Офертата важи освен за руснаци, така и за украински граждани, воюващи на страната на Русия.

Първородната Godzilla!