Оф-роуд кемпер за перфектната ваканция в дивото

  • Галерия от 8 снимки с Project Rhino Галерия от 8 снимки с Project Rhino

03 Apr 2022

Krug Expedition е австрийска компания, специализирана в модифицирането на всякакъв вид автомобили за експедиции. Един от последните проекти е ето този оф-роуд кемпер, създаден на базата на Mercedes-Benz Atego. Той носи името Project Rhino и струва около 300 000-330 000 евро, в зависимост от оборудването.

Двигателят на тази машина за приключения в дивото е стандартен 5,1-литров четирицилиндров турбодизел OM 934, какъвто Mercedes използва за Atego. Той разполага с 231 к.с. и максимален въртящ момент от 900 Нм. Скоростната кутия е автоматична, а трите диференциала могат да се заключват.

Кабината е с размери 4,4 на 2,2 метра, като интериорът е доста стерилен за разлика от външния вид на Rhino. Но пък има всичко необходимо: спалня, кухненски бокс и баня.

Опциите, които предлагат от Krug Expedition, са слънчев колектор, климатик и рутер за интернет. Допълнителното оборудване предлага още система за филтриране на вода, в случай че в близост до кемпера има източник на вода. Австрийците предлагат още пералня, сушилня и всякакъв тип облицовка на интериора, така че да не изглежда като скучна хотелска стая.

От всяка продажба или наем на Project Rhino ще бъдат дарявани пари на организация за опазване на носорозите в Южна Африка. Именно затова кемперът носи името Rhino, идващо от анлийската дума за носорог.

Много практичен и интересен!