Вижте какво кара всеки ден Стиг от златните години на Top Gear (Видео)


05 Apr 2022

Едно време наистина съществуваше въпросът кой всъщност се крие в белия костюм на Стиг и кара до краен предел най-добрите коли в света на пистата на Top Gear. В един от епизодите 7-кратният F1 шампион Михаел Шумахер свали каската на Стиг, но на всеки бе ясно, че това просто бе част от шоуто.

Самоличността на тест пилота на стария Top Gear, в който водещи бяха емблематичните Джеръми Кларсън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей, в крайна сметка бе разкрита през 2010 г. Тогава стана ясно, че това Стиг е британският пилот Бен Колинс, който в последствие бе уволнен от предаването на BBC, заради опит да издаде биографична книга. Която впоследствие издаде.

В новия си епизод YouTube каналът Drivetribe се среща именно с Бен Колинс. И както може да видите сами от видеото по-долу, британецът не кара кола , произведена в неговата родина. Изненадващо или не, той разчита във всекидневието на Porsche 911 Turbo (997 Gen 2).

Бен Колинс споделя, че когато са снимали епизод на Top Gear на о-в Ман, където е трябвало да кара в мъгливо време на трасето TT Mountain Course, колата, която му дава най-много увереност е била Porsche 911.

На друга командировка с предаването, този път в Полша, Колинс кара 911 Turbo (997 Gen) и е мислел, че „никога няма да има нужда от нещо по-бързо от това“. Именно тук се заражда и желанието в човекът, изиграл образа на Стиг, да купи именно такъв автомобил за себе си.

Бившият тест пилот на Top Gear споделя, че има слабост към Ferrari, но те са „наистина крещящи“ и не толкова практични. А той се нуждае от кола с четири места.

Бен Колинс изпълнява едни от най-важните автомобилни каскади в много от филмите за Джеймс Бонд. Има и 15-годишна състезателна кариера, като участва в „24 часа на Льо Ман“ през 2001 г.

Лукс от Китай!