Катаджия удари шамар на шофьор на камион (Видео)


07 Apr 2022

Айде пак сме в новините. Този път в националния ефир на турските медии, където бе показано как български пътен полицай удря шамар на 52-годишен шофьор от Турция. Видеото е заснето от он-борд камера и вече е изпратено до турското посолство в София.

Вероятно щом Уил Смит може да раздава шамари по време на церемонията по връчването на Оскари, то защо пък един полицай да не си позволи подобно своеволие.

„Полицаят, който ме удари, ми поиска рушвет. Каза ми „Комшу, дай 10 евро „чорба парасъ“ (пари за супа – б. р.) и си тръгвай“, заяви пред 24rodopi.com водачът на турския ТИР, който във вторник е бил ударен на магистрала „Тракия“ от наш полицай.

Във видеото по-долу се вижда как спреният турски шофьор дълго се разправя с екипа на Пътна полиция. След което возещият се отдясно в патрулната кола полицай слиза и удря шамар на тираджията.

Не по такъв начин е показана ситуацията в турските медии (второто видео отдолу), където записът с разправията е отразян и създавава впечатление, че полицаят удря безпричинно турския шофьор. Въпреки това, каквата и провокацията да има, той няма право да посяга физически, нито пък да иска подкупи.

Под двете видеа сме добавили интервюто на шофьорът Мухсин Казан пред сайта rodopi24.com и неговата версия за грозния инцидент.

„Карах зад 3 български ТИР-а. Единият се движеше много бавно, с не повече от 50 км/ч. Другите пред мен тръгнаха да го изпреварват, аз ги последвах. В един момент зад мен се появи полицейска кола, спряха ме. Попитаха ме защо съм предприел изпреварването, на което аз реагирах с въпроса защо другите не са ги спрели. „Нарушител сте“, това ми каза единият от полицаите. Съгласих се да ми напишат акт, но обясних, че пари нямам и ще си платя глобата на границата. Той каза „Дай някакви пари за кафе“. Предупредих ги, че в колата имам камера, която записва всичко, което се случва пред нея. Тогава ми поискаха документите, а аз отговорих, че няма да ги дам, но могат да ми напишат акт. Единият започна да пише. Двамата, които бяха в полицейската кола си размениха няколко думи на български и единият излезе. Мислех, че нещо ще ми каже, но той замахна и ме удари. После отидохме до моя камион и той за втори път поиска рушвет. „Комшу, дай 10 евро чорба парасъ и си тръгвай“, това каза.

После ми написаха акт, но аз отказах да го подпиша, защото не знам какво пише, не знам български. Той ме заплаши, че ако не подпиша, ще извикат Пътна полиция и тогава глобата ще стане 500 евро. Казах да извикат.

Придвижихме се до Ихтиман, където ме оставиха да чакам“, разказа Мухсин Казан.

Първородната Godzilla!