Три нови модела на Tesla влизат в производство през 2023

  • Галерия от откриването на завода в Остин Галерия от откриването на завода в Остин

09 Apr 2022

Tesla не компания, известна с особено стриктно спазване на собствените си срокове. Най-големият производител на електромобили в света забавя с цели години почти всеки нов продукт, така че думите на Илон Мъск не винаги трябва да се приемат съвсем буквално. На партито (Cyber Rodeo) по случай откриването на новия “гигазавод” на Tesla в Остин Мъск обеща през 2023 г. да започне производството на три от най-очакваните нови модели на компанията – Cybertruck, Semi и Roadster. Първите два от тях ще се произвеждат именно в новия завод.

Пикапът Cybertruck обещава да се превърне в сериозен хит отвъд Океана, като по време на събитието беше представена леко обновена негова версия, но тя е същата, която папараците вече няколко пъти засичаха през последните месеци. 

 

Влекачът Semi беше представен от Tesla през 2017, като оттогава няколко пъти началото на производството му беше отлагано – за 2019, 2020 и т.н. Второто поколение Roadster, новата суперкола на компанията, също трябваше да е влязла в производство и също беше отложена няколко пъти. През 2023 г. вероятно ще започне производство и на хуманоидния робот Optimus.

Tesla няма да представя други нови продукти през 2022, като ще се се концентрира върху увеличението на производството. С вече работещите заводи в Берлин и Остин компанията най-вероятно ще надхвърли сериозно 1,5 млн. произведени коли през 2022 г.. За първите три месеца на 2022 Tesla произведе 305 хил. коли. За сравнение през първите три месеца на 2021 компанията направи 180 хил. коли, като завърши 2021 г. с 936 хил. произведени броя. 

Най-мистериозната новина от шоуто Cyber Rodeo беше предстоящото представяне на някакъв тип роботизирано такси, макар Мъск да не даде никаква допълнителна информация, то се очаква това да е услуга за автономно такси, вероятно само в някои градове на Щатите.

 

Лукс от Китай!