Полицаи спряха безпилотна кола, а тя потегли (Видео)


12 Apr 2022

От началото на тази година в някои части на Сан Франциско в САЩ вече може да ползвате услугите на Cruise. Това е американска компания, предоставяща различна гама самоуправляващи се автомобили, които може да наемете, за да се придвижите до желана дестинация, но без да управлявате сами колата.

Преди дни полицейски патрул спря за проверка автомобил на Cruise, като в конкретния случай това е електрически автономен Chevrolet Bolt. В безпилотната кола нямаше никого за изненада на ченгетата. Любителското видео по-долу натрупа голяма популярност, тъй като в един момент колата потегля сама пред погледа на униформените.

Предполага се, че полицията отбива колата на Cruise, заради липсата на включени светлини. Услугата на компанията е достъпна само между 23:00 вечерта и 5:00 сутринта, тъй като тогава трафикът е най-слаб, а придвижването на самоуправляващ се автомобил все още крие рискове.

Както може да видите във видеото спреният за проверка автомобил потегля в момента, в който един от полицаите се връща към патрулката си. Колата преминава бавно през кръстовище и спира след него, включвайки аварийните си светлини. От Cruise коментират „бягството“ като добре свършена работа, тъй като колата е „спряла на най-близкото безопасно място“.

Компанията споделя още, че работи в тясно сътрудничество с полицията в Сан Франциско, за да се предотвратят нови инциденти като този. Полицаите могат да се обадят на специален телефон в подобна ситуация, като в тази се е наложило да бъдат включени светлините на безпилотния автомобил.

Много практичен и интересен!