Кой каза, че нафтата не пламва? Вижте тази катастрофа (Видео)


16 Apr 2022

На 23 ноември 2021 г. на българската автомагистрала „Струма“ катастрофира пълен с пътници македонски автобус. В удара с мантинелата превозното средство избухва в пламъци, като в пожарът загиват 45 души, а само няколко човека са спасени.

Тогава много хора коментираха, че дизеловото гориво не може да се запали така лесно и вероятно в автобуса е имало туби с бензин, зареден на по-евтина цена в Турция напът към Република Северна Македония. Разследването показа, че в товарното отделение не е имало такива туби с бензин.

Преди няколко дни на магистрала в Минесота (САЩ) става катастрофа между лек автомобил и товарен камион. Видеото е заснето от охранителна камера. От сблъсъка камионът се удря силно в мантинелата, която ефективно го задържа да не падне от моста, а секунда по-късно разлятият дизел пламва и всичко избухва в пламъци.

За щастие шофьорът на камиона успява да слезе от кабината, която след няколко минути просто изчезва, стопена от пламъците. В крайна сметка инцидентът се разминава без жертви, но видеото е показен пример, че при тежки катастрофи дизелът също може да се запали.

Първородната Godzilla!