МВР разкри полицейски схеми за анулиране на глоби, фалшиви книжки


28 Apr 2022

Полицаи са участвали в схема за потулване на глоби и незаконно регистриране на автомобили. Това съобщава bTV, като се позовава на вътрешно разследване на МВР. Става въпрос за близо 800 нарушения с участието на 20 служители. Схемата била проста – неплатените електронни фишове били премествани от папката с неплатените в тази с платените, като по този начин бюджетът е ощетен с около 70-80 хил. лв.

Медията съобщава също за нарушения в Столична полиция, като става въпрос за фиктивна промяна на статута на влекачи, които се оказват регистрирани като специален товарен автомобил, което спестява от застраховка на собствениците (тази за влекач е 3900 лв., докато тази за специалните товарни автомобили започва от 270 лв. и не може да надхвърли 1600 лв.). От тази схема са се облагодетелствали собствениците на около 200 камиона, съобщава bTV. Услугата е излизала между 300 и 1500 лв., като има полицейски инспектор, за който са разкрити над 30 подобни случая.

Съобщава се и за трета схема – за пререгистриране на нови автомобили (произведени след 2018), които застрахователят вече е определил като “тотал щета” и е изплатил застраховката. 

Друг служител на КАТ пък е издал близо 60 фалшиви книжки с цени между 3000 и 6000 лв.

 

Първородната Godzilla!