Никола Цолов спечели още третото си състезание във Формула 4


01 May 2022

Българският пилот Никола Цолов дебютира с успех в първия си уикенд в испанския шампионат Формула 4. 15-годишният българин тази година за първи път заменя картинга с болиди и започна сезона повече от убедително. Той даде заявка на какво е способен с най-добри времена още в петъчните свободни тренировки. После спечели полпозишън за две от трите надпревари от първия кръг на шампионата. В първите два старта обаче стартира лошо и така в първото състезание завърши 14-и, във второто направи страхотно завръщане след лош старт и заслужи петото място, но големият успех дойде в третия старт. Макар отново да загуби позиция на старта, този път Никола успя да се пребори за водачеството и го задържа до финала. При това той трябваше на два пъти да се справя с рестарт зад кола за сигурност.

 

Дори и след грешките на старта, Цолов се отличи с най-бързи обиколки и в трите състезания. С 30 точки той е четвърти в шампионата и втори сред новобранците.

Сезонът в испанската Формула 4 се провежда в седем кръга, като всеки от тях включва по три старта. Стартът беше на “Портимао” в Португалия, като предстоят стартове на “Херес” (28-29 май), “Рикардо Тормо” (11-12 юни), “Спа-Франкоршан” (8-9 юли), “Арагон” (3-4 септември), “Навара” (1-2 октомври) и “Каталуня” (12-13 ноември).

 

Първородната Godzilla!