Rolls-Royce Phantom Series II: утра дискретен фейслифт със светеща решетка

  • Галерия с 41 снимки. Галерия с 41 снимки.

13 May 2022

Модел, който е на пазара от 2017 г. Тогава марката показа 8-мото поколение Phantom, а днес го „освежава“, но ултра дискретно. „Ново изражение“ казват британците, дължащо се на леки промени във фаровете и в геометрията на решетката, която вече… свети.

Точно така. Първо новото BMW X6 учуди света с бъбреци с подсветка, съвсем наскоро и Серия 7, a ето че сега и могъщият RR Phantom идва със светещ „Пантенон“, досущ като осветен макет на древноримския храм… Всъщност, поне на снимки, илюминацията на голямата решетка не седи лошо и прекалено. В крайна сметка, Phantom сам по себе си е заявка за излишност, но някак си със стил.

„Летящата Емили“ може да бъде златна, а също и кристална, а джантите – избор от два модела, единият от които доста затворен, ретро, с голямо полирано лице. Отива на колата, особено в комбинация с тъмнозеления металик, който ще видите в галерията.

Phantom Platino пък е ново изпълнение с текстилен интериор. Rolls-Royce започнаха „да изневеряват на кожата“ още през 2015-та, като тук демонстрацията на майсторство е от още по-висока класа. ‘Starlight’ звездния таван с фиброоптични влакна продължава да впечатлява.

Късата база е за хора, който обичат да шофират, казват от RR. Оказва се, че все повече клиенти на марката предпочитат сами да сядат зад волана, вместо да задават команди седейки по диагонал на кормилото. За онези, които все пак предпочитат да се возят има Phantom Extended.

Лукс от Китай!