Как се продават авточасти онлайн и какво e eBay Академия? Видео!


13 May 2022

Всички сте чували за eBay, платформата за онлайн продажби, която датира от далечната 1995 г. И която днес е институция, и все по-популярна у нас, особено в категорията „Авточасти и аксесоари“. Ръстът на сделките в нея за миналата година е нараснал с 30% спрямо предходната, в световен мащаб, а у нас с 13%, изразяващи се в над 65 000 продадени артикула.

Тук говорим за пазар от близо 150 млн. купувачи от 190 държави. В страни, като Германия и Великобритания се продават по 1 артикул в секунда, а в САЩ – по 3. Има ли обаче тайна в този тип търговия? Каква е тя? С тънкостите на eBay ни запознават хората зад „Тарос Трейд“, една от най-успешните български фирми в бранша. Един от двамата ѝ управители, Стефан Ташев, неслучайно е и посланик на eBay у нас и лектор в т.н. eBay Академия. Нейната цел е именно запознаване с особеностите на платформата и предаване на ноу-хау на фирми, които желаят да разширят пазара си и да търгуват и извън България.

Заплаща ли се? Не, eBay Академията е напълно безплатна, необходимо е само да имате най-малко 150 артикула обявени в платформата. Може да кандидатствате тук или на банера над този абзац, като сред предимствата са получаване на персонализиран бизнес план и инструменти за разрастване на бизнеса в световен мащаб, специални решения в помощ на търговците на авточасти и аксесоари за автоматично създаване и качване на пълен продуктов каталог в eBay, сертификат за завършване на програмата на eBay, както и персонализирани съвети от екипа на платформата, за развитие на бизнеса си. И безплатен абонамент за магазин в eBay.

Лукс от Китай!