Ваучерите за гориво ще важат поне до края на годината

  • Очакваме масово купуване на суперколи след рязкото поевтиняване на горивата... Очакваме масово купуване на суперколи след рязкото поевтиняване на горивата...

17 May 2022

Дори след като вчера (понеделник, 16 май 2022) правителството обяви пакет от мерки за борба с инфлацията, все още се знае малко за по-евтиното гориво, което управляващите обещаха.

Новото е, че се очаква отстъпката да важи до края на годината, а може би и по-дълго. Това става ясно от думи на депутата Ивайло Мирчев пред “Нова телевизия”. Все още обаче не е ясно кой ще може да се възползва от обявените по-евтини 50 литра гориво, след като управляващите заявиха, че не искат помощта да се раздава “на калпак”, а да стига само до наистина нуждаещи се хора. 

Чисто технологично отстъпката ще се получава чрез електронни ваучери. Изглежда тя ще е в размер на 25 ст./литър гориво (ще важи за всички горива) за до 50 литра месечно. Това представлява намаление на цената от около 8% при цена от 3 лв./л и дори по-малко, ако цените продължават да скачат.

Очакваме финалното решение в близките седмици, след като управляващите се ангажираха отстъпката да може да се използва от началото на юни.

Лукс от Китай!