В завода на Renault в Москва може да се произвеждат китайски коли


19 May 2022

Заводът на Renault, който френският гигант продаде на Русия за символичната сума от 1 рубла, може и да не произвежда “Москвич”, както обявиха руснаците в началото. Вместо това е твърде вероятно съоръжението да се използва от китайската JAC Motors, която си партнира с “КамАЗ”. Преговаря се и с друг китайски производител, без да се съобщава кой е той. Информацията е на “Ведомости”, цитиран от “Дневник”.

Говори се за производство още от тази година, което означава, че който и да използва завода, то предвижда да използва техниката и поточните линии на Renault без особени промени. 

Руската компания продаде завода си и дела си в “АвтоВАЗ”, но си остави вратичка за обратно изкупуване в близките шест години, когато войната е приключила и евентуално санкциите над Русия бъдат свалени.

Възможно е в Москва да се прави JAC iEVS4 – малък кросоувър с бензиново, хибридно и електрическо задвижване. Капацитетът на завода на Renault в Москва е за около 180 хил. коли годишно. За последно там се произвеждаха Renault Duster, Captur, Arkana и Nissan Terrano.

 

Много практичен и интересен!