Това е вторият Rolls-Royce Boat Tail, ще има само още един

  • Галерия с 27 снимки. Галерия с 27 снимки.

21 May 2022

Спомняте ли си Rolls-Royce Boat Tail? Колата за която Джей Зи и Бионсе платиха 28 млн. долара? Е, това е втори екземпляр, естествено различаващ се от първия, като RR казват, че ще направят само още един.

Този е „създаден от клиент в чест на баща му и семейното наследство“, пише в прессъобщението. И направен по т.н. Rolls-Royce Coachbuild програма на марката, при която има за цел да отговори на най-високите изисквания, на вкусовете на най-претенциозните. Или на онези, които могат да си позволят да бъдат уникални.

Колата е изработена изцяло на ръка, като панелите на купето са оформени от големи листове алуминий, за да има минимално количество снадки и да се постигне непрекъснатост на силуета. Който е „вдъхновен от състезателните лодки от началото на 20 век“, казват от Rolls-Royce.

Вдъхновение са черпили и от четири бисерни миди, част от колекцията на клиента. Тяхна интерпретация е цветът на автомобила, „един от най-сложните ‘Bespoke’ цветове правени някога от Rolls-Royce“.

Основата на боята е смес от нюанс на… „стриди и мека роза, големи бели и бронзови люспи, придаващи уникален перлен ефект, променящ се в зависимост от светлината“. Предният капак е в цвят „коняк“, а в праговете са вплетени нишки от… розово злато.

Същото злато е използвано и за „раиране“ на „задната палуба“, под която се намират принадлежностите за пикник. Ивиците вградени в дървените апликации в салона са от…, познахте, отново розово злато. Каквото е използвано и за „Летящата Емили“ на върха на изработената от плътно парче алуминий радиаторна решетка.

Ами, това е, разгледайте галерията и споделете какво мислите за дизайна най-скъпият нов автомобил в света. Нов, защото този 1955 Merc 300 SLR Uhlenhaut Coupé долу бе продаден за 135 млн. евро, което го прави Boat Tail цели пет пъти „по-изгоден“.

Лукс от Китай!