Zion 110m е супер луксозна яхта с огромно око и цена от 600 млн. долара

  • Галерия с 8 изображения. Галерия с 8 изображения.

22 May 2022

„Нашата концепция Zion привлича погледи с модерната си елегантност и изненадва собственика си с мистериите на дълбините,“ казват от основаното през 2019 в Индия проектантско бюро ‘Bushan Power Design’. Името Zion говори ли ви нещо? Освен последното човешко убежище в „Матрицата“, името означава и „върхова точка“ на иврит.

Концепцията наистина е впечатляваща. Дължината на плавателния съд е 110 метра или 360 фута, „по-плавателна“ мерна единица. В задната част е обособен „безкраен“ басейн с прозрачно дъно, пред него има 12-метрова хеликоптерна площадка, но определено най-забележителни са очите – двете полусфери от двата борда на яхтата.

Апартаментът на собственика е разположен на основната палуба и е с отварящи се страници, има и асансьор за връзка между нивата. В най-ниското е предвиден фитнес и… ‘beach club’, като има разбира се и гараж за по-малки лодки, джетове и други водни играчки.

Капацитетът на частното корабче е 20 гости и 20 човека екипаж, които могат да се настанят в общо 10 стаи. Цената? В диапазона 500-600 хил. долара казват от ‘Bushan Power Design’, но не уточняват дали вече имат поръчка за изпълнение или проекта (все още) е само концепция.

Лукс от Китай!