Никола Цолов с безупречно представяне на “Херес”

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

30 May 2022

След като преди месец в първия кръг от шампионата на испанската Формула 4 Никола Цолов спечели първата си победа с едноместни болиди, българският пилот беше почти безапелационен във втория кръг на “Херес”. 

 

15-годишният състезател спечели две от трите състезания, а в третото (хронологически погледнато – първото) остана на второ място. Никола добави към това най-бързите обиколки и в трите кръга (дотук е шест от шест през сезона), както и първи стартови позиции и в трите състезания (пет от шест през сезона). По този начин със събраните 95 точки пилотът на Campos поведе в генералното класиране с 16 пред втория Тимотеуш Кухарчик.

 

Дебютът в испанската Формула 4 дава първа възможност на Цолов да се докосне до открити болиди, след успешната му картинг кариера. Сезонът се провежда в седем кръга, като всеки от тях включва по три старта. Началото беше на “Портимао” в Португалия, а след стартовете на “Херес” останаха “Рикардо Тормо” (11-12 юни), “Спа-Франкоршан” (8-9 юли), “Арагон” (3-4 септември), “Навара” (1-2 октомври) и “Каталуня” (12-13 ноември).

 

 

 

Лукс от Китай!