Automotive & Mobility Forum ще се състои днес в София


02 Jun 2022

Аутомотив Клъстер България организира Automotive & Mobility Forum: Southern and Eastern Europe 2022. Събитието ще се проведе в четвъртък и петък (2 и 3 юни 2022) в Интер Експо Център в София, като ще бъде открито в 9:30 в четвъртък от президента Румен Радев и министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Сред участниците е Cariad (компанията, която развива софтуерни решения за VW Group), Next e.Go (германският производител на електромобили, който ще строи завод в Ловеч), Visteon (най-големият автомобилен развоен център у нас, който разработва MBUX за Mercedes и решения за много други компании), Melexis и много други.

На 2 юни след края на конференцията ще се проведе гала вечеря между бизнеса, законодателната и изпълнителната власт, по време на която ще се обсъждат важни теми за аутомотив индустрията.

На 3 юни, като част от конференцията, ще се проведе кръгла маса за развитието на автомобилната индустрия в България, която се организира съвместно с „Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България“.

След края на кръглата маса, гостите могат да се присъединят към  официалното откриване на Софийския автосалон.

Програма и повече за събитието можете да откриете на: http://forum.automotive.bg/. Входът за конференцията е свободен след регистрация в сайта.

 

Лукс от Китай!