Колонка на столична бензиностанция отброява литри още при хващане на пистолета. Видео! ( Обновена )

  • Кратка галерия. Кратка галерия.

03 Jun 2022

Допълнена  3.06. - 17:58 ч.

Няколко часа след публикуването на този материал на редакционната ни поща получихме официална позиция на OMV България по случая:

OMV България поднася извинения за причинените неудобства. Взели сме всички мерки, за да избегнем подобни ситуации в бъдеще. Установен е технически проблем на колонката и своевременно са предприети действия за отстраняването му от сервизната фирма. Предприети са и съответните мерки по отношение на служителите на обекта, които не са реагирали в съответствие с вътрешните процедури. Напомняне за правилата за действие при подобна ситуация е изпратено отново до всички OMV бензиностанции в страната.

 

 

Попаднахме на доста любопитен случай, публикуван от мотоциклетния  влогър Мирослав Асенов Димов (M.A.D.). Видеото е озаглавено „Плащам въздух, не гориво“ и показва как Миро спира на една от колонките на бензиностанция OMV на кръзтовището на ул. „Опълченска“ и  „Цар Симеон“ в София, за да зареди своя мотоциклет. Хваща един от пистолетите за бензин и докато се чуди дали да сипе 95 или 98, забелязва че броячът на колонката е започнал да начислява милилитри и стотинки, още преди да е натиснал спусъка.

Мирослав спира „да зарежда“ при показания 0,24 литра и сметка от 77 ст., без въобще да изтекло каквото и да е количество от края на пистолета. Служител от бензиностанцията е свидетел на случката, но явно за пръв път вижда този своеобразен „феномен“.

Дали това се дължи на дефект в системата за зареждане или на нещо друго, надяваме се да последва разследване, което да даде отговор.

Първородната Godzilla!