Nardone Automotive Porsche 928: съвременна интерпретация на GT модела

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

09 Jun 2022

Ресто-модифицирането на автомобили, както го наричат, е модерна тема. Особено, когато става въпрос за класически модели на Porsche 911, най-вече 911. Singer, Gunter Werks, Kalmar Automotive са само три от имената в бизнеса.

Nardone Automotive обаче са решили да избягат от „мейнстрийма“ (не че колите на изброените са масови и не стават; о, не!), и да направят съвременна интерпретация на Porsche 928. Това, както много от вас знаят, е моделът който е бил предназначен да наследи 911, но в крайна сметка марката произвежда малко над 61 хил. екземпляра, в периода 1977-1995.

Дизайнерът на проекта се казва Карло Боромео, а подходът му очевидно е минимализтичен. Супер изчистени линии на база формите на 928, като купето е изработено почти изцяло от карбон. Виждаме заемки от по-раздутото 928 GTS (Чичо Искрен има такова), а задницата пък повече напомня на 928 S4. Джантите също приличат на оригинални, но всъщност са чудесна интерпретация.

Вътре колата също изглежда позната, но някак си в стил 80-те, но съвременна. Което всъщност… е точно така. Централен кръгъл уред зад волана, вероятно оборотомера, а до него пикселизиран показател на скоростта. В централната конзола е интегриран PCCM (Porsche Classic Communication Management) модул, с Apple CarPlay и Android Auto. По познатия волан няма бутони и, както виждате, всичко е покрито с кафява кожа и алкантара. Мокетът е с подчертано дълъг косъм.

Задвижването? Nardone Automotive са модифицирали 4-литроия V8 до 400 к.с., скоростната кутия вече е 6-степенна, има и диференциал с ограничено приплъзване, както и електронно окачване.

Какво мислите за това творение? Ще бъде показано на живо на „Фестивала на скоростта в Гуддуд“ и тогава NA ще могат да ценят реакциите на публиката.

Първородната Godzilla!