Така не се прави!

  • Шест кадъра от видеото, които ни карат да се замислим сериозно! Шест кадъра от видеото, които ни карат да се замислим сериозно!

14 Jun 2022

В редакцията на Dizzyriders.bg имаме едно неписано правило: НЕ пускаме катастрофи с фатален край, не използваме подобни поводи за трупане на кликове.

Този случай трябва да бъде видян от възможно най-много хора - особено от родители и техните деца. Нелепата катастрофа, която може да видите в линка по-долу, за щастие приключва с happy end. Детето е добре, като според коментарите на очевидци, се е отървало с леки наранявания по главата.

Инцидентът е от 12 юни 2022 на столичния бул. Каблешков и привлече вниманието ни, защото е много показателен за ниската култура на пешеходците у нас, особено децата. Подлезът е толкова близо, че се вижда в кадъра, но хлапето (на 10 години, според коментарите на очевидци в групата "Катастрофи в София") пресича на бегом четирилентовия булевард, без да се огледа. Шофьорът на сребристото Audi A3 няма никакъв шанс, а малкият калпазанин за щастие има голям късмет!

Старото предупреждение, че “Децата нямат спирачки” е по-валидно от всякога, внимавайте и ги пазете, когато сте зад волана. Но още по-важно: говорете с децата си и им обяснете колко е важно да пресичат на светофари и пешеходни пътеки, да се оглеждат за идващи коли и да не тичат през улицата!

Видеото може да видите тук! Самият инцидент се случва около втората минута от началото на клипа!

 

Лукс от Китай!