Столичен кмет предлага: Без паркоместа за тротинетки в града


17 Jun 2022

Столична община да премахне специалните паркоместа за електрическите тротинетки, призова кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

„Предложих да се направи преоценка за паркоместата в синя и зелена зона, които бяха заделени за споделени тротинетки - очевидно е, че не се използват за тази цел. Ако няма друга смислена идея за тях, трябва да се върнат за свободно паркиране“, написа Трайков във „Фейсбук“, като направи предложението си на заседание на комисията по архитектура към СОС.

Представителят на гражданската организация „Спаси София“ Андрей Зографски се обяви категорично против предложението. „Що за глупост е премахването на места за велосипеди в идеалния център, за да се осигурят повече места за коли, при това незаконни!? Тази "идея" е символ за тотална управленска немощ и липса на каквато и да е визия за развитието на този град“, коментира Зографски, цитиран от "Сега".

„Приветствам идеята да се премахнат паркоместата за тротинетки, те не се ползват изобщо, а само заемат и без това ограничените места за паркиране“, написа Антоанета Славчева под поста на районния кмет.

Трайков поставя и проблема с автомобилите, паркирани в т. нар. "зона за сигурност" по част на ул. "Леге". Това е вратичката, която някои институции (в случая областна прокуратура и областния административен съд) намериха, за да заобиколят ограничението от до три служебни паркоместа на административен адрес, гласувано от общинския съвет. Да не говорим, че е трудно да се види как тази зона би могла да има нещо общо със сигурността на споменатите институции, чиито офиси са в съседната сграда с вход от ул. "Съборна", написа още районният кмет.

Материал на OFFNews.bg

Много практичен и интересен!