Премиера: новото BMW M4 GT4 идва с цена от 187 000 евро

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

20 Jun 2022

„Приехме предизвикателството да разработим наследник на супер успешното първо поколение BMW GT4“, каза Францискус ван Меел, шеф на BMW M. „На база обратна връзка от нашите клиенти и новото шесто поколение BMW M4, екипът ни създаде още по-бързо, дори по-надеждно и много емоционално BMW M4 GT4“.

Една от забележителностите на новата кола е т.н. M Track Cockpit, който позволява директен достъп до различни настройки и проверки, които преди са се правели през лаптоп. На една от снимките дори се вижда ‘MECHANIC PAGE’ менюто.

Двигателят е 3-литров редови 6-цилиндров с ‘M TwinPower turbo’ технология и мощност от 550 к.с. (зависи от регулациите) и 650 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична ZF, като на задната ос има и DREXLER диференциал с ограничено приплъзване. Системата за контрол на сцеплението има 10 различни настройки, а за възможностите за настройки на окачването е излишно да се пише.

Колата бе представена „Вирджиния Интернешънъл Рейсуей” в САЩ, като следват последни тестове, включващи състезание на „Нюрбургринг“ и „24-те часа на Портимао“. Производството започва през октомври, с първи доставки за сезон 2023, а цената започва от 187 000 евро.

Първородната Godzilla!