Шофьор сряза скоба за “синя зона” с флекс, искат му 700 лв.

  • Снимката е архивна. Това не е колата на потърпевшия! Снимката е архивна. Това не е колата на потърпевшия!

21 Jun 2022

Шофьор сряза с флекс скоба на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София. Случката е от миналата седмица, съобщава bTV. Теодор Иванов твърди, че паркирал в “Синя зона” и изпратил SMS по обичайния ред. Скоро след това получил потвърждение на телефона, но само след няколко минути получава и второ съобщение за поставена скоба.

 

Шофьорът разказва, че веднага звъннал в ЦГМ, но оттам отговорили с “типичния непукизъм и безразличие към ситуацията”, като операторът е реагирал с присмех и подигравка, съобщава bTV, като цитира разказа на Теодор Иванов. Служителите на място също отказали да разгледат случая, така че Иванов взел нещата в свои ръце и отрязал скобата с флекс.

Засега ЦГМ отказва коментар по случая, но иска 700 лв. обезщетение за отрязаната скоба, като е твърде вероятно случаят да стигне до съда.

Столица.bg съобщава, че както шофьорът, така и служителите на ЦГМ са разпитани от полицаи. Според същото издание е възможно SMS-ът да е изпратен прекалено късно, когато паркиралият вече е видял служителите на ЦГМ да поставят скобата. В тази връзка от компанията припомнят, че плащането за паркиране става докато шофьорът още е в автомобила.

Следим развитието на случая с интерес! 

 

Лукс от Китай!