Младият Никола Николаев с две победи в Мото 4 на пистата „Каталуня“

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

27 Jun 2022

Две победи за един уикенд! Страхотен успех след оспорвани състезания за Никола Николаев в клас Мото 4 в Испания. Може да го подкрепите най-малкото, като дадете по един палец на неговата официална страница във Фейсбук.

"Много съм довoлен, беше труднo състезание. Вoдихме голяма битка през цялото време. Останалите ме изпреварваха на правите, аз обаче ги изпреварвах на завоите. В един мoмент спряха състезанието, моторът на лидера се повреди и се наложи да тръгне последен. В последната обиколка бях четвърти, успях да ги изпреваря на един завой, после на правата пак ме задминаха, но в последния завой отново излязох първи и спечелих“, каза Никола след състезанието в събота.

В неделя Ники стартира от първа позиция и подобно на предния ден, бе изпреварван на правите, но майсторски наваксваше на завоите. Битката се реши в края на състезанието, с един мотоциклет преднина в полза на българина.

След двойната победа в „Каталуня“ Никола е със 119 точки и на трето място в класирането, като пред него са Андрес Гарсия Гонсалес (128) и Алваро Лукас Естеве (133). До края на пистовия шампионат на Испания в клас Мото 4 остават три старта, „Моторленд Арагон“, „Навара“ и „Херес“. 

Източник: bfm.bg

 

Много практичен и интересен!