Това е хипер луксозен самолет с 20 двигателя за 5000 пътници


28 Jun 2022

Съзнаваме, че този самолет по-скоро попада в сферата на научната фантастика, отколкото на реалността, но въпреки това по някаква причина е много интересен. Казва се Sky Cruise и може да носи на борда си 5000 души, при това 5000 души, които да се къпят в непознат за въздушния транспорт лукс. Това включва кина и театри, ресторанти, барове, фитнеси, гигантски басейн и, разбира се, мол. 

 

Както може да се сетите, всичко това ще изисква неописуемо количество енергия, ето защо Sky Cruise се задвижва от 20 електромотора, задвижвани от ядрен реактор на борда… Какво ли би могло да се обърка!?

Концептуалният самолет е създаден от Хашим ал-Гали. Идеята е, че гигантът няма да е способен да каца и излита поради огромната си маса, но няма и да му се налага, защото веднъж сглобен във въздуха, той ще може да остане там за десетилетия. Управлението ще се осъществява от изкуствен интелект, а качването и слизането на пътниците ще става с по-малки електрически самолети. 

На посетителите на десетките остъклени тераси, ресторанти и кина ще им бъдат спестени досадни дреболии като турболенцията, характерна за обикновените самолети. Това ще става благодарение на специален софтуер, който да я предвижда и да навигира самолета в зони без турбулентни течения.

 

Много практичен и интересен!