Chevy Corvette Z06: нова патрулка с 650 коня за полицията във Флорида

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

04 Jul 2022

Знаете, в Дубай няма само полицейски летящи чинии, но сме сигурни, че ще се появят и такива, веднага след като някой изобрети такова нещо. Там обаче бруталният автомобилен парк на органите на реда е по-скоро за престиж, отколкото от реална необходимост, а колите се купуват с правителствени пари, каквито не липсват.

Този случай обаче е различен, защото мега патрулката на полицейското управление Ескамбия, окръг във Флорида, е придобита чрез конфискация. Става въпрос за 2017 Chevrolet Corvette C7, едно поколение преди най-новото, преди двигателят да мине в средата, в най-мощното изпълнение Z06.

Това означава 6,2-литров V8 с механичен компресор, 650 к.с. и над 880 Нм. Достатъчни за максимална скорост от около 330 км/ч. Тя няма да бъде използвана за високоскоростни преследвания, а за популяризация на службата и други каузи различни от „прибиране на лошите“.

Промените? Добавени са множество светлини, както и ефектно фолио изобразяващо „Сините Ангели“ от едната страна, базирани в Пенсакола Флорида, а от другата – военни кораби в чест на Тристан де Луна и Ареляно, изследователят, който също е важна фигура за района.

Първородната Godzilla!