Автономни таксита предизвикаха мистериозно задръстване в Сан Франциско


05 Jul 2022

Сан Франциско е един от малкото градове в Щатите и изобщо в света, в които работят безпилотни таксита. Автономните Chevrolet Bolt на компанията Cruise, свързана с General Motors, се движат сами единствено нощем (от 22:00 до 6:00) и то в определени зони на града. Нощем трафикът е по-спокоен, а в останалото време зад волана има контролиращ шофьор, който да се намеси в случай на нужда.

Точно такъв случай изглежда е имало миналата седмица, когато през нощта няколко автономни Chevrolet Bolt решават да си чукнат среща на едно от кьошетата в града, с което предизвикват истинска сензация и съвсем толкова истинско задръстване.

 

 

 

Компанията отказва да обясни защо автономните таксита са се скупчили на едно място, но подчертава, че проблемът вече е решен и не би следвало да се повтаря. В любителски клипове се виждат поне седем коли на Cruise на кръстовището на улиците Gough и Fulton във Филмор.

Американските медии съобщават, че големият конкурент на Cruise, свързаната с Google Waymo, също е имала подобен проблем, който довеждал до струпването на автономни коли в задънена улица в Сан Франциско.

През пролетта пък ви разказахме за автономна кола на Cruise, спряна от полицията заради изключени светлини, която “избяга” от полицаите.

 

Първородната Godzilla!