Топ 6 места в София, където да карате със 160 км/ч без полицията да си мръдне пръста преди да убиете някого!


07 Jul 2022

Колегата от “Дневник” Георги Пауновски пусна интересен материал с улиците и булевардите в София, където е най-лесно да се организират гонки, а контролът на полицията отсъства. Пропуснал е да ги класира като прегледен списък за всеки уважаващ себе си джигит, така че поправяме грешката му и публикуваме тук с огромна доза ирония и надеждата, че ще се използва не от търсещи адреналин джигити без капка акъл и морал, а ще позволи да се започне обществено обсъждане на един проблем, за който си отваряме очите само за няколко дни след поредния тежък инцидент с отнети животи.

6. Бул. “Тодор Александров”/“Царица Йоанна”: Не си истински джигит, ако поне веднъж не си минал с 200 км/ч през “люлинското Монако”. Тунелът, неслучайно известен като “ускорител на елементарни частици”, предлага отличната възможност за бясно форсиране след като се подмине камерата на входа.

5. Цариградско шосе: И то обикновено участъкът най-близо до центъра – от Орлов мост до “Плиска”. Ограничението от 80 км/ч, както и липсата на светофари или друг тип забавяния, позволява развиването на 180 км/ч за нула време. Камери има рядко, а в нощните часове шансът нарушител да бъде сниман е практически нищожен.

4. Тунелът под НДК: Част от удоволствието тук идва в това да влезеш с поне 100 км/ч и да излезеш, пресичайки всички възможни очертания на лентите (които и без това са абсурдни) при кръстовището с “Раковски”. Възможността да засечеш поне два тролея по време на цялото упражнение е част от играта и се награждава с допълнителни точки!

3. Околовръстното в района на детелината при бул. “България”: Абсолютна класика е да влезеш в отбивката към бул. “България” в посока центъра с поне три пъти по-висока от позволената и разумна скорост, като бонус точки се дават, ако засечеш повече от три коли в хода на маневрата и изрежеш идващите с предимство при включването в “България”

2. Бул. “Президент Линкълн” и ул. “Монтевидео”: Няма как подобна класация да е пълна без участието на овчакупелската “Монца” и известната някога “Обиколна”, днес накратко "Линкълн". Новоасфалтираният участък е идеален, ако бързате и не изпитвате особен респект към правилата и законите, а изобилието от пешеходни пътеки и малки преки само добавя към адреналина…

1. Бул. Черни връх: Вече печално известен с множество катастрофи с фатален изход, булевардът е особено любим на джигитите, особено в участъците с по-голям наклон, където могат да демонстрират пълните възможности на колите си. Контролът е практически нулев, както с камери, така и с патрули, особено в нощните часове.

Лукс от Китай!