Задържаният с 5,11 промила: Не съм пил алкохол

  • Галерия от 3 снимки Галерия от 3 снимки

15 Jul 2022

Не съм пил алкохол, заяви през съда задържаният с рекордните 5,11 промила алкохол мъж.

След решение на съда той остава в ареста. В съдебната зала 33-годишният Тодор Петров заяви, че не знае защо дрегерът е показал толкова високи стойности на алкохол, тъй като самият той не пие алкохол. Допълни и, че в нощта на задържането му бил на фитнес, след това се прибрал и изкъпал. Преди да излезе ползвал вода за уста и най-вероятно от нея е отчела пробата за алкохол.

Според показанията шофьорът посягал към чашката с вода за уста

Колкото до наркотичните вещества – според Петров това се дължи на факта, че пие болкоуспокояващи с марихуана.

Шофьорът беше задържан във вторник в рамките на специализираната полицейска операция, която тече в страната. Изглеждал съмнителен на полицаите и те го спрели. Отчетеният алкохол при теста е абсолютен рекорд за столицата. Тогава е дал и положителна проба за канабис. Пред полицаите до последно отричал да е пил алкохол или да е употребявал наркотици. 

Пред Софийския районен съд неговият защитник допълни, че през 2019 г. мъжът е претърпял тежка катастрофа, вследствие на която му се налага от време на време да пие болкоуспокияващи. Допълни и че взетите на място проба за алкохол и наркотици не са доказателства, тъй като все още не са ясни резултатите от кръвната проба, съобщи bTV.

По данни на наблюдаващия прокурор Светлана Костова пък има вероятност мъжът отново да извърши престъпление, но няма вероятност той да се укрие.

Първородната Godzilla!