Полицаи спасиха живота на оставено бебе в кола (Видео)


21 Jul 2022

Чешката полиция разпространи видео с предотвратен инцидент с оставено 6-месечно бебе в заключена гореща кола.

На 18 юли по обяд в Прага жена забелязва автомобил с детско столче на предната пасарежска седалка, а в него бебе, което се поти и реве. Дамата се обажда на спешния телефон, тъй като знае, че може да се стигне до фатален край заради високата температура в купето на колата.

Пристигналите на сигнала полицаи не открили майката и решават да счупят един от задните прозорци, като изваждат навреме бебето. По-късно се появила майката и споделила пред униформените, че е трябвало да свърши работа за по-малко от половин час. За всеки случай бебето е прегледано в болница, като всичко с неговото здраве е наред.

Но в летния сезон има немалко инциденти, завърващи за съжаление със смърт. Трябва да се знае, че дори в не толкова горещ ден, температурата в купето е значително по-висока от тази отвън. Например само за 20 минути при външна температура 23 °C градусите в салона достигат около 39 °C. Ако оставите кола в същите условия за 45 минути температурата вътре ще нарасне на над 43 °C.

В летните дни не оставяйте деца и животни, заключени в коли, дори и да сте оставили някой прозорец леко отворен. Високата температура може да ги убие.

Лукс от Китай!