Mansory посегнаха и на рядкото Ferrari Monza SP2

Mansory посегнаха и на рядкото Ferrari Monza SP2
24 Jul 2022

Програмата се казва ‘Mansory Bespoke’ и в общи линии означава, че немското „ателие за излишност“ ще модифицира каквато кола си пожелаете, стига да може да си го позволите. В този случай парите не са били проблем за клиента, който вече е дал най-малко 3,2 млн. лв. за едно от само 500-те Ferrari Monza.

„Няма значение дали клиентът избира отделни компоненти, индивидуални комбинации и цялостна модификация. Можем да преобразим колата му дори тя да не е била част от портфолиото ни“. Супер.

Тук Mansory са пипнали всичко. Отвън са сменили предния лип, праговете и дифузьра отзад, с по-агресивни елементи. Карбонови са, което е вижда, а кантовете са им в цвета на екстериора – класическото за Ferrari ‘Rosso Corsa’. На предния капак е добавена двойна напречна ивица в черно, като в същия стил е преобразена и лявата гърбица зад шофьора. Джантите са YT.5 Air обути в гуми 275/30 ZR21 и 335/25 ZR22. Вътре? Асиметричен „салон“ с различни по цвят седалки и контрастни шевове в жълто.

Моторът? Сам по себе си е страхотен, 6,5-литров V12 с оригинални 810 к.с. и 719 Нм, които Mansory са увеличили до 830 к.с. и 740 Нм. Немците не споменават нищо за бързината на колата, но заводските данни са 2,9 сек от 0-100 и макс. скорост от над 300 км/ч.

Какво мислите за първата кола от програмата ‘Mansory Bespoke’? Споделете мнение, а после може да кликенте на това Mansory F9XX, което реално е Ferrari SF90 с 1100 коня и много карбон.

Това ли е по-доброто М3?