Феновете на високите скорости залагат на Формула 1


26 Jul 2022

Формула 1 е едно от събитията с най-силно влияние сред почитателите на автомобилните състезания и високите скорости. Милиони души по света го наблюдават всяка година и голяма част от тях изпробват късмета си като залагат на своите фаворити. През последните години броят им се увеличава все повече както в чужбина, така и в българските букмейкъри, което прави събитието още по-популярно.

Предаването на живо на състезанието в интернет чрез наличието на високоскоростен интернет и напредналите технологии прави възможно популяризирането му сред още повече хора. От друга страна, фактът, че може да се гледа от всяка точка на света помага и за разширяването на обхвата на онлайн залозите за събитието, които хазартните играчи предпочитат.

Формула 1 — автомобилното състезание на годината

От 1950 г. насам Формула 1 завладява сърцата на всички почитатели на високите скорости. Състезанието, което се провежда на пет континента в целия свят, е известно със специфичните автомобили, които се създават специално за него.

Пистите са специално разработени за това състезание, като те се намират по целия свят — Австралия, Европа, Азия, Южна и Северна Америка. Най-известните са Autodromo Nazionale di Monza, близо до Милано, която е и най-старата писта в състезанието, Circuit de Monaco, отворила през далечната 1929 г., Silverstone в Обединеното Кралство и Circuit de Spa-Francorchamps в Ардените, Белгия.

За да бъде осигурена безопасността на всички, правилното функциониране на болидите (пилотските коли) се проверява от няколко екипа експерти, които осигуряват и професионална поддръжка на механиката по време на състезанието.

Шампионатът през 2022 г.

Милиони зрители се наслаждават на Формула 1 и тази година, като състезанията продължават от февруари до ноември. От 22 до 24 юли се проведе 12-ият кръг, който тази година е във Франция. Всеки кръг е в три дни — петък, събота и неделя. След Франция идват Унгария, Белгия, Нидерландия, Италия, Сингапур, Япония, Съединените Щати и Мексико, а сезонът завършва през ноември с Бразилия и заключителния рунд в Абу Даби.

Любителите на хазарта могат да залагат за всички кръгове в онлайн казината, като за тази цел трябва да имат навършени 18 години. Букмейкърите имат различни коефициенти, които е добре да се следят, ако целта е да се изкарват пари от тези залагания.

Колкото и да са добри уменията на запалените играчи да предвидят изхода от рундовете и цялото състезания, Формула 1 си остава непредсказуема. “Експертите”, които съветват играчите, могат да злоупотребят с доверието на онези, които нямат толкова широки познания по темата, и да им предлагат недостоверна информация. Затова е необходимо залагащите да не се доверяват сляпо на всякакви мнения, разпространявани в интернет.

Непредвидимото състезание

Непредсказуемостта на състезанието е и причината то да бъде толкова интересно за всички любители на високите скорости. Всяка година има различни фаворити за победа, някои от които са се доказали като многогодишни шампиони. Има множество различни фактори, които влияят на резултата. Това могат да бъдат условията на пистите, на които то се провежда, психическата и физическата подготовка на състезателите, функционалността и изправността на състезателните автомобили и много други.

Пит-стоповете и времето, прекарано в бокса

Пит-стоповете са тези кратки спирания, които състезателите правят по време на трасето, в които се сменят гумите на болидите. Механиците, които извършват тези действия, трябва да имат много добра физическа подготовка, тъй като смените са бързи, за да не се отнема от времето в крайното класиране на състезателите. Това се осигурява, като се определят поне 20 души, които участват в самия процес. По този начин времето може да бъде сведено до рекордно бързо — едва 1,82 секунди.

Пит-лейн е онази част от трасето, в която се локализират участъците, по които се придвижват болидите към бокса. Спиранията на болидите са наистина сериозно хореографирани и тренирани от всички в състезателния екип. Преди всяко състезание се провеждат тренировки, чрез които пилотът и екипът му могат да се уверят, че всеки ще свърши своята работа по смените бързо и ефикасно, за да не се отнемат значими секунди от генералното време, което може да се окаже решаващо и за класирането в състезанието.

Заключение

Формула 1 от години държи любителите на състезанията с коли под напрежение и носи страхотни емоции за всички онези, които успяват да присъстват на живо на трибуните. Всички останали, които нямат тази възможност, наблюдават кръговете във Формула 1 на живо по целия свят чрез напредналите технологии за онлайн стрийминг на спортни събития. Тези, които са фенове и на спортните залози, могат да опитат своя късмет в лицензираните букмейкъри, като заложат на своите фаворити за отделните кръгове и за целия шампионат.

Събитието радва малки и големи по целия свят, като за състезанията в големите градове има стотици хиляди души, които успяват да вземат своя билет и да се насладят на преживяването само на метри от пистите. Тази година събитието успява да събере около 1,4 милиона зрители пред екраните само за един кръг в надпреварата. Можете и вие да му се насладите онлайн.

Лукс от Китай!