Първото в България дрон състезание с нощна писта се проведе във Варна

  • Галерия от 6 снимки Галерия от 6 снимки

26 Jul 2022

На 23 и 24 юли във Варна се проведе първото по рода си у нас дрон състезание с нощна писта. Организатори на спортната проява са Дрон клуб Варна, съвместно с местни организации и Асоциация Обединено Дрон Общество в рамките на проекта Drone Arena.

В надпревата се включиха едни от най-добрите състезатели на Балканите. А нощните кръгове бяха изключително атрактивни, тъй като пистата и самите дронове бяха осветени от множество неонови светлини.

След провеждането на всички дневни и нощни квалификационни кръгове, бяха излъчени победители. Това са Димо Щерев от гр. Пловдив (първо място), Антони Георгиев от гр. София (второ място) и Младен Богоев също от София (трето място). С награда за най-добър краш бе отличен Стефан Лазаров.

“Организирането на първото състезание със светеща писта показва, че този вид спорт се развива с бързи темпове у нас. Провеждането на толкова мащабна проява във Варна показва, че дрон обществото се разраства не само в София, а и в цяла България” -  посочва Антон Пулийски от Drone Arena.

Много практичен и интересен!